Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ygrain

27. 5. 2010 14:38
signály

A jaké signály o naší skutečnosti vysílá skutečnost, že například u nás na škole učí homosexuál, aniž by se nad tím někdo pozastavoval? Myslím, že s tou homofobií to nebude zase tak horké. Jó, není nad trochu flagelantismu, zvlášť když "náš národ" evidentně znamená "všichni kromě autorky" Rv

0 0
možnosti

Lanta2004.

27. 5. 2010 15:03
Re: signály

Souhlasím.U nás to je v pohodě.Sice na anonymních diskusích je plno nechutných homofobních keců a stejně tak se snaží náckové čas od času homosexuály provokovat,ale to je asi tak vše......v podstatě jsem osobně neměl v praktickém životě se svojí orientací žádný problém.V práci OK,v bydlišti OK,v rodině OK.Já si nestěžuju;-)

0 0
možnosti

hendrixx

27. 5. 2010 14:18
Krevní dárcovství....

.... u nás upravuje vyhláška 143/2008 Sb., která stanoví i kriteria, za kterých může být potenciální dárce krve odmítnut. Dárce skutečně vyplňuje dotazník, který má zjistit jeho anamnézu, v dotazníku však samozřejmě není dotaz na sexuální orientaci. Součástí je i pohovor se zdravotníkem, jehož účelem je zjištění rizikovosti chování dárce. Ani zdravotník se nesmí ptát na sexuální orientaci, ptá se ale na rizikové faktory jako je užívání léků, drogová zkušenost v minulosti, ale i míra promiskuity (která, pravda, bývá mezi gayi vyšší) atp. Rozhodující pro odmítnutí je ale vždy krevní rozbor. Pokud byste vycházela z osobní zkušenosti - např. jsem zdravá lesba a má nabídka dárcovství byla bez vysvětlení odmítnuta - pak má váš článek váhu, tak tomu ale není, že?

0 0
možnosti

Rizo

27. 5. 2010 14:13
riziko

je logicke zmensovat riziko jak to jen jde, ale aby stale bylo dost darcu, takze zde jde spise o 2% gayu, o kterych je znamo ze maji casteji hiv nez heterosexualove, nebo treba lesby, k cemu zkoumat kazdeho z nich kdyz je muzeme vyradit vsechny, bez velkeho dopadu na skupinu darcu a ulehcit si tak praci a penize, zrovna tak bych naprikald vyradil lidi puvodem z afriky, nektere mensiny u nichz je casta zloutenka ci spatna hygiena apod.

0 0
možnosti

liason

27. 5. 2010 14:02
Píšete o problematice, které nerozumíte a

veškeré informace čerpáte z jednoho jediného článku. Nejste sice jediná, kdo píše, aniž by měl alespoň relativně objektivní podklady, ale v tomto případě, mi to přijde, jako "jít s dobou" za každou cenu. A jít s dobou u nás zmená ze dvou třetin národa udělat homofoby, rasisty, genderově nekorektní atd. ....

Jak už píše kolega diskutér Lanta níže, tak s krví se u nás kšeftuje ve velkém a vozí se hlavně za hranice a koncový "zákazník" má své specifické požadavky, a proto v jedné nemocnici gayové problém nemají a jinde ano. A kdo pak nechce krev homosexuálů? Český zdravotník nebo německý pacient;-)

0 0
možnosti

Lobo se (z)vrací

27. 5. 2010 13:52
Odkud to máte?

V polovině 90.let jsme to probírali v hematologii s tím, že dřív takovej dotaz v nějakým formuláři byl, ale byl zrušenej, protože na tom v našich podmínkách zas tak nezáleží a ještě je to politicky nekorektní. Jestli si to teda dobře pamatuju.

0 0
možnosti

Kruton

27. 5. 2010 13:42
Politická korektnost vs zdravý rozum

To je další z případů, kdy politická korektnost válcuje zdravý rozum. Rozum říká, že když je u někoho několikrát vyšší možnost přenosu závažných onemocnění, tak proč ohrožovat možné příjemce? Korektnost říká: "Jsou utlačovaní a lidé se štítí jejich krve", musíme to napravit! On i věrný homosexuál by nerad dostal nějakou ošklivou nemoc od nevěrného a radši zvolí menší riziko nákazy! Tady nejde o to, jak na ně pohlíží společnost, ale o FAKTICKÁ rizika!

0 0
možnosti

eAA00

27. 5. 2010 13:41
.....

Hormonální hybrid homosexuál Horáček

hladí hubici hasičské hadice hýžděmi.

Hinduista Hyrš hypnotizuje....:-)

0 0
možnosti

pedr64

27. 5. 2010 13:39
kde ste na tu kravinu přišla???

schválně jsem se na to ptal jedné dárkyně a ta na mě koukala jak na blba. Dotazník vyplňuje pokaždé, ale dotaz na sexuální orientaci tam není.

0 0
možnosti

CatherineP

27. 5. 2010 13:42
Re: kde ste na tu kravinu přišla???

Jak píši, vycházím z již existujícího článku. Konkrétně z článku redaktora Týden,cz

0 0
možnosti

Saša

27. 5. 2010 13:33
Statistika věda je, ta má správné údaje.

Jestliže je zde statisticky mnohonásobně vyšší nebezpečení přenosu AIDS a žloutenky C z krve homosexuálů než z krve normálních lidí, je naprosto přirozené a správné, aby od nich krev nebyla přijímána.

Darovat krev ostatně není žádné právo; nikdo není povinen přijímat dar krve, ani od homosexuála.

Biologie se parlamentním hlasováním změnit nedá.

0 0
možnosti

Lanta2004.

27. 5. 2010 13:33
Jsem gay a je mi to jedno

Nechtějí - nedostanou.No problem

Stejně se s krví u nás převážně jen kšeftuje a většina zásob jde do zahraničí.Už jen z téhle podstaty bych tenhle pro někoho velmi lukrativní byznys nepodporoval ani v případě,že by odemne krev vzali.Leda že by se za nemožnost kšeftování zaručil stát.Nicméně to zatím evidentně nehrozí;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1125x
Je mi 23 let, pracuju, ve volném čase maluju a občas taky něco napíšu :)

Seznam rubrik